Overnight Oats

Benodigdheden:

– 50 tot 75 gram havermout.

– 150 ml halfvolle melk.

– 1 eetlepel kaneel.

– 2 eetlepels kokosrasp.

– 2 eetlepels honing.

– Topping(s), (zie hieronder voor de variatietips).

 

Aan de slag:

– Vul s’avonds een kom met havermout, melk, honing en kaneel.

– Meng de inhoud even goed door elkaar met een eetlepel.

– Laat de gevulde kom een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.

– Roer het geheel de volgende ochtend even goed door.

– Maak het geheel af de topping(s) naar keuze.

 

Denk bij de toppings aan:

– Banaan, appel, peer, rood fruit (gesneden in stukjes).

– Verschillende soorten jam.

– Kokosrasp en / of rozijnen.

– Stukjes of geraspte pure chocolade.

– Pindakaas.

– Noten (naar keuze, ongezouten).

Eet smakelijk!

Tips:

Voor de mensen die in de ochtend niet veel tijd willen / kunnen besteden is dit een ideale oplossing. Omdat je ontbijt eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag is mag je dit niet overslaan.

Je ontbijt of lunch staat al zo goed als klaar de avond van tevoren. Mocht je er in de ochtend geen tijd voor hebben dan neem je het vanuit de koelkast zo mee in je tas voor als je op je werk bent. De extra topping(s) doe je in aparte bakjes of zakjes en kan je toevoegen wanneer je het gaat eten. Hiermee is het ook meteen een geschikte lunch. Het kan ook verdeeld worden over meerdere kleine maaltijden per dag. Door elke keer andere toppings te gebruiken heb je steeds een ander tussendoortje verdeeld over de dag.

De overnight oats zijn door de havermout rijk aan vezels om je een goed vullend ontbijt of lunch te geven. Het zorgt voor een verzadigd gevoel waardoor je er weer even tegen aan kan.

In plaats van de havermout alleen te laten weken in melk zou je bijvoorbeeld ook een extra eetlepel griekse yoghurt kunnen toevoegen voor extra eiwitten. De halfvolle melk is eventueel te vervangen door amandelmelk, sojamelk, koksmelk of havermelk.

Bij dit havermout gerecht kan je erg veel varieren met ingrediënten waardoor je altijd iets lekkers voor jezelf kan klaarmaken.