Pasta Pesto 

Benodigdheden 

  • 250 gram volkoren pasta.
  • 2 kipfilets.
  • 100 gram tomaatjes.
  • 1 potje groene pesto.
  • 75 gram rucola.
  • 1 teentjes knoflook.
  • 25 gram pijnboompitten.
  • Parmezaanse kaas.

Aan de slag

  • Snij een teentje knoflook fijn en fruit deze even kort in de pan. Snij en bak de kipfilets en in de pan gaar.
  • Kook de volkoren pasta in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  • Snij de tomaatjes in kleine blokjes.
  • Meng de pesto met de gekookte pasta en voeg hier de gesneden tomaatjes aan toe.
  • Werk het geheel af met de pijnboompitten, een handje rucola en een handje parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tips

Een lekkere en simpele koolhydraatrijke maaltijd. Een maaltijd met niet al teveel vezels. Dit is een prima recept om te gebruiken een dag voor je halve of hele marathon wedstrijd. Vervang dan eventueel de volkoren pasta voor witte pasta waardoor het vezelgehalte wat wordt verlaagd.

Voeg voor wat extra groente inname nog een rode paprika en een halve courgette toe aan het recept.

Vervang de kip eventueel voor garnalen of een stuk witvis filet naar keuze. Een zalmmoot is ook echt een aanrader.