Pompoen stamppot met feta en walnoten.
Benodigdheden
- 800 gram Pompoen (soort naar keuze).
- 150 gram aardappels.
- 150 gram gerookte kip.
- (Eventueel) 150 gram champignons.
- 125 gram Feta.
- 125 ml melk.
- 75 gram Walnoten (of pijnboompitten).
- Kruiden naar keuze (oregano, kurkuma, paprikapoeder, peper & zout).
Aan de slag
- Schil de pompoen en aardappels en snijdt deze vervolgens in blokjes.
- Breng water aan de kook en kook de pompoen en aardappel gaar.
- Giet het geheel af en stamp het fijn. Meng beetje bij beetje de melk erdoor tot het een mooie stamppot wordt.
- Snij de feta en walnoten in kleine blokjes.
- Schep het op een bord en strooi wat feta en walnoten over de porties.
Eet smakelijk
Tips
De herfst is begonnen dus we kunnen weer lekker aan de stamppot. In de basis wordt vaak aardappel gebruikt. Voor een iets minder koolhydraatrijke variant is pompoen nu de basis maar je kan ook gebruik maken van bloemkool of pastinaak.
Bak eventueel nog een paar (in kleine stukjes gesneden) champignons in een pan en strooi dit over het geheel bij het opdienen.
Je kan ook gelijke delen pompen en aardappel gebruiken zodat het een 50/50 mix wordt.
De gerookte kip kan je ook gemakkelijk weglaten mocht je er een iets meer vegetarische variant van willen maken.