Kwark bollen
- 250 ml kwark.
- 250 gram bloem.
- 1 theelepel kwark.
- 2 eetlepels jam (smaak naar keuze).
- 2 eieren.
- 1 eetlepel bakpoeder.
- 100 gram rozijnen.
- 100 gram blauwe bessen.
- 100 gram cranberry’s.
- 1 snufje zout.
- 1 eetlepel zonnebloemolie.
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Meng de kwark, bloem, eieren, bakpoeder, rozijnen, blauwe bessen, cranberry’s, zonnebloemolie en het zout in een grote kom.
- Kneed het geheel tot een mooi beslag.
- Maak met een lepel 10-12 gelijke porties / bollen.
- Leg de bollen op een bakplaat en bak ze in de oven voor 20-25 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Tips
Voor deze week een lekker lunch / tussendoor gerechtje.
Een goede aanvulling na een pittige training. Maak ze voor je training klaar en je kan meteen smullen na je training.
Smeer voor de variatie een beetje jam tussen de bollen. Of druppel een beetje honing over de kwarkbollen.