Wie is Niels Aarns?

Mijn naam is Niels Aarns, 23 jaar oud en woonachtig in Nijmegen. Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Run2Day Nijmegen. Vanaf 2015 nadat ik ben afgestudeerd aan het Johan Cruyff College, communicatie en marketing ben ik fulltime werkzaam bij Run2Day en houd ik me voornamelijk bezig met de verkoop, trainingen/clinics, communicatie/socialmedia.

Wat is je mooiste hardloopprestatie?

Ik heb een aantal mooie prestaties waar ik trots op ben. November 2017 liep ik de New York marathon. Dit was een gigantisch mooie ervaring. Als startende marathonloper was ik enorm tevreden met mijn eindtijd van 3uur en 13 minuten. Ook de halve marathon (21,1KM) van de Stevensloop waarbij ik een vijfde plaats totaal liep in een tijd van 1uur en 17 minuten. Daarnaast kijk ik graag terug naar de juniorentijd waarbij ik een aantal Nederlands kampioenschappen een top 10 klassering behaalde (1500m en/of 3000m).

Wat is je favoriete afstand?

Een 5 kilometer vind ik mooie afstand. Van origine ben ik een baanatleet (midden-lange afstand). Ik heb daarom veel op interval -en snelheidswerk getraind. De laatste paar jaar ben ik mijn motor aan het opvoeren. En bij een 5 kilometer valt alles samen. Mijn persoonlijk record staat momenteel op 16 minuten en 18 seconden.

Wat betekent hardlopen voor jou?

Hardlopen betekent voor mij een stuk ontspanning. Wanneer ik hardloop kan ik m’n koppie nog weleens leegmaken, heerlijk is dat. Ook vind ik het een uitdaging om telkens grenzen te verleggen.  Dat kan een verbetering zijn van een persoonlijk record, maar zeker ook de afstand vergroten.

Hardlopen in de ochtend of avond? En waarom?

Hardlopen in de ochtend vind ik erg prettig. Je hebt er heel de dag profijt van. In de ochtend loop ik vaak een rustige duurloop, en dat op lege maag. Maximaal 30 minuten. Ook vind ik een pittige intervaltraining op de atletiekbaan leuk om te doen. Dan gaat mijn voorkeur naar de avond vanwege de energievoorraad en brandstof wat op pijl moet zijn.

Wat is je ultieme doel in het hardlopen?

Op zoveel mogelijk locaties, in zoveel mogelijk landen in de wereld hardlopen. Overal waar ik heen ga neem ik de hardloopschoenen mee. Misschien wel herkenbaar? Ik vind het prachtig om een stad of natuurgebied hardlopend te verkennen. In januari 2017 heb ik een bijzonder mooie reis gemaakt naar Addis Ababa, Ethiopië. Ik verbleef bij een goede vriend van me. Abdi Nageeye. Het waren twee onvergetelijke weken. Dit soort trips wil ik vaker gaan doen!  Een langer termijn doel is om de marathon onder de 2 uur en 50 minuten te lopen!