Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

‘You are an Ironman!!’, de magische woorden die uitgesproken worden bij het halen van de finish van een volledige triatlon (3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km hardlopen), de woorden waar elke triatleet ’s nachts van droomt, inclusief ikzelf.

In 1 jaar mijzelf klaarstomen van 400m atleet op de baan naar die volledige triatlon, menig persoon heeft mij voor gek verklaard. Van 8 keer in de week trainen met de sprint selectie op Papendal naar uren in mijn eentje op de racefiets, rennend over het asfalt of half verzuipend in het zwembad.
Ondanks het feit dat mijn lichaam topsport gewend was sinds mijn 16e, was de nieuwe manier van trainen een aanslag voor mijn pezen en spieren. Van hooguit 800 meter achter elkaar lopen moest ik lange duurlopen gaan doen opbouwend naar 30km. Een totaal andere manier van trainen, lopen, en ook nog eens 2 nieuwe disciplines.

Termen als ‘kort grondcontact’, ‘front side mechanics’ en ‘acceleratievermogen’ werden ingeruild voor hartslagzones, duurlopen en een soepele tred. Maar de passie voor het sporten bleef onveranderd. Het beste uit jezelf halen en je eigen grenzen opzoeken is in mijn ogen het mooiste wat er is.

Nu, anderhalf jaar verder, heb ik de marathon in Berlijn, Amsterdam en Rotterdam gelopen maar bovenal die magische woorden mogen horen in Hamburg. Na 9 uur en 54 minuten was daar de ultieme ontlading op de finishlijn, een magisch gevoel.
Na anderhalf jaar alleen trainen is het heerlijk om in het Run2Day Racingteam mensen te vinden die net zoveel passie en plezier in het lopen hebben. Ongeacht wat ieder zijn doel is zoekt ieder zijn eigen grenzen op.

De prestatiegerichte sporter in mij is nooit verdwenen, dus het doel voor 2020 was al snel duidelijk: plaatsen voor het WK Ironman op Hawaii, de ultieme triatlon. Om daar weer die magische woorden te mogen horen.

‘You are an Ironman!’

Olaf van den Bergh

#Run2Dayracingteam #Run2DayArnhem #Run2DayNijmegen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, lucht, korte broek, schoenen, buiten en natuur