Route van de week

Vanaf vandaag posten we wekelijks de route van de week: een mooie route, gelopen door één van de leden van het Run2Day Racingteam. We delen de GPX, zodat jij er ook van kunt gaan genieten. De route van deze week is gelopen door Renée.

‘Mijn route bevindt zich in het Deelerwoud: een natuurgebied op de Veluwe iets ten Noorden van Arnhem. Het Deelerwoud bestaat uit uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden. Brede (gravel)paden en mooie smalle trails. Kortom, voor ieder wat wils.

Voor een ronde zoals deze mag je me iedere ochtend wel wakker maken. Hardlopen in Deelerwoud staat voor mij gelijk aan avontuur. Met de verrekijker in het trailvest vroeg in de ochtend op zoek naar wild: edelherten, damherten, wilde zwijnen. Het is altijd weer een verrassing wat we tegenkomen. Soms zijn het hele kuddes, soms een enkeling. Wild zien is voor mij geen doel op zich: al je zintuigen op scherp en even helemaal in het “nu”, dat is waar ik zo onwijs van geniet.

Parkeren doe ik altijd op de parkeerplaats in Groenendaal, aan de ventweg langs de A50. Vanuit daar loop je de autosnelweg onderdoor en ben je direct bij de start van mijn route. Denk wel even aan de rust van de dieren: start je route niet vóór zonsopkomst. Maak er een mooi avontuur van!

Lijkt het je wat om eens mee te gaan op avontuur in het Deelerwoud? Laat het dan weten via de comments. Dan nodig ik je uit voor een wildrun zodra de landelijke maatregelen het weer toelaten.’

Route 18,5 km

 

 

 

 

 

 

 

Route 9,5 km verkorte versie