Sport-compressiekousen

Om bijvoorbeeld shinsplint, achillespeesblessure, hielspoor en kuitklachten te voorkomen kun je gebruik maken van sport-compressiekousen. Het beste merk sport-compressiekousen van dit moment is Herzog. Deze kousen leveren meer druk dan die van andere merken en de beenmaten (6 meetpunten) zijn bepalend voor de vorm van de kous en niet alleen de schoenmaat.

Waarvoor gebruik je sport-compressiekousen?

Sport-compressiekousen dienen ter behandeling en preventie van kuitkwetsuren (onder andere stijve kuiten) als gevolg van sportactiviteit. Zij worden niet alleen door sporters gebruikt, maar ook ter voorkoming van vermoeidheid tijdens bijvoorbeeld staand werk.

De kousen houden de kuiten compact. Hierdoor wordt de trilling bij de landing van de voet verminderd met als gevolg minder laterale beweging van de kuitspier en dus minder tractie aan de achillespees en het scheenbeenvlies. Dit is zeer van belang bij achillespeesaandoeningen of scheenbeenvlies ontsteking (shin splint).

Daarnaast kunnen de kousen gebruikt worden bij de genezing van zweepslag. Bij zweepslag in de kuit worden de wondranden door de comprimerende kous tegen elkaar gedrukt waardoor er minder kans is op littekenvorming en daardoor minder kans op bindweefselvorming. Littekenweefsel is enigszins rekbaar, maar zal nooit de elasticiteit krijgen van de omliggende spier.

Verder kunnen de kousen gebruikt worden na intensieve inspanning ter bevordering van het herstel. De bloeddoorstroming wordt namelijk bevorderd door de druk op de benen waardoor de afvalstoffen sneller afgevoerd worden en spierpijn voorkomen wordt.

Wat is het verschil met steunkousen?

In vergelijking met steunkousen zijn de Herzog sport-compressiekousen luchtdoorlatend, slijtvaster en wordt schuiven in de schoenen voorkomen.

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

Het is van belang om de sport-compressiekousen door een specialist aan te laten meten. Bij niet juist aangemeten kousen kan namelijk een averechts effect optreden.

Voordelen van Herzog op een rijtje

Sneller herstel door compressie:

  • Optimale afvoer van afvalstoffen
  • Gedoseerde compressie
  • Afnemend drukverloop van enkel tot knie
  • Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespees problemen
  • Sneller herstel na de inspanning

Preventief en helend:
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Vermindering Schokbelasting:
Bij kramp ten gevolge van zware inspanning en-/of schokbelasting, worden de wondranden als een hechtpleister goed bijeengehouden. Hierdoor ontstaat minder littekenweefsel en wordt de kans op herhaling geringer.

Minder last van:

  • kramp en stijve kuiten
  • scheenbeenvlies ontsteking
  • achillespeesproblemen

Naast sport-compressiekousen zijn er ook tubes (compressiekousen zonder voetgedeelte) en hamstringkousen.

Hoe trek ik Herzog Compressiekousen aan?

Klik hier voor meer informatie over het aantrekken van Herzog compressiekousen of bekijk onderstaande video.