Sportbehashock absorber 1

 

Het dragen van een goede sportbeha is van essentieel belang bij het beoefenen van elke sport. Zonder goede ondersteuningontstaan pijnklachten en kunnen borsten ‘sneller uitzakken’. Een goede sportbeha is in staat om de bewegingen met maar liefst 74% te reduceren! Indien je een gewone beha draagt, is dit slechts 35%.Veel vrouwen vinden het moeilijk om een geschikte sportbeha te vinden. Naast cupmaat, borstomvang en vorm van de borst bepalen je sport en je persoonlijke voorkeur welke sportbeha voor jouw geschikt is. Een persoonlijk en deskundig advies is dus erg belangrijk.

Wat gebeurt er met je borsten tijdens het sporten?

Borsten bevatten geen spieren, waardoor zij enkel passief meebewegen tijdens het sporten. Bij intensieve sporten kunnen de borsten dan ook flink op en neer bewegen. Hierdoor rekken de aanhechtingen van het bindweefsel aan de bovenzijde uit, wat uiteindelijk leidt tot een verslapping van de borsten. Dit kan helaas niet meer worden hersteld, waardoor ‘hangborsten’ het gevolg zijn.

Wat is het voordeel van een sportbeha ten opzichte van een ‘gewone’ beha?

Een sportbeha geeft meer ondersteuning tijdens het sporten, waardoor de borsten meer gecontroleerd meebewegen met de rest van het lichaam. Daarnaast bevat een sportbeha over het algemeen functioneel materiaal, waardoor het transpiratievocht sneller wordt afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat schuurplekken voorkomen worden en dat het materiaal niet plakt aan je huid en je vrij kunt bewegen. In de zomer zorgt een goede sportbeha (met functioneel materiaal) voor nóg meer comfort. Verder geeft een sportbeha je meer bewegingsvrijheid en minder kans op irritaties. Een goede sportbeha heeft een bredere onderband dan een gewone bh, wat zorgt voor een optimale stabilisering van de borsten, en rekt mee, waardoor de beha niet uitrekt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een sportbeha?

Het is met name van belang dat je voor een merk sportbeha kiest dat met verschillende levels werkt, zodat er voor de sport die je beoefend de juiste stabiliteit gekozen wordt. De expert op het gebied van sportbeha’s is Shock Absorber. Zij werken met vier verschillende levels die bepaald worden aan de hand van de te beoefenen sport en de cupmaat. Hierdoor is er voor ieder type sporter een perfecte sportbeha. Speciaal voor de hardlopende vrouwen is er de Shock Absorber Run, die de optimale vorm heeft om comfortabel hard te lopen en tegelijkertijd de borsten compleet beschermt. Daarnaast zijn de sportbeha’s gemaakt van functioneel, zeer sterk materiaal.

Veel vrouwen dragen een verkeerde maat sportbeha, doordat zij veelal naar de ‘gewone’ beha maat kijken. Echter zit hier nogal eens verschil in. Wanneer je twijfelt over de maat kun je te allen tijde een persoonlijk advies vragen aan één van onze medewerkers.