Thermokleding voor de zomer

Onder veel lopers bestaat het beeld dat thermokleding enkel voor de winter geschikt is, om je lichaam warm te houden en de transpiratie snel af te voeren om afkoelen te voorkomen. Dit is echter maar één van de functies van thermokleding. Thermokleding is namelijk ook uitermate geschikt tijdens warm weer. De belangrijkste functie van thermokleding is namelijk de vochtafvoer. Wanneer het warm is, is het van groot belang dat je lichaam haar warmte kwijt kan om oververhitting, met alle gevolgen van dien, te voorkomen. Thermokleding zorgt ervoor dat de transpiratie vanuit je huid snel afgevoerd wordt en helpt daarmee bij het voorkomen van oververhitting. Daarnaast helpt thermokleding (een shirt of singlet en een onderbroek of boxer) schuurplekken voorkomen.

Typen thermokleding

Er zijn verschillende typen thermokleding op de markt. Het is belangrijk om je voor de aanschaf van thermokleding goed te laten adviseren. Er is namelijk thermokleding die voor alle weersomstandigheden geschikt is, thermokleding die speciaal voor de winter geschikt is en thermokleding die speciaal voor de zomer geschikt is.

Craft heeft een speciale zomercollectie, namelijk Pro Cool. Pro Cool houdt je koel en droog tijdens het sporten onder warme omstandigheden. Dit betekent dat deze collectie je lichaam zelfs afkoelt met maar liefst 2 graden Celsius. Dit komt door de unieke vezel met zes kanalen. Het wordt tevens als een tweede huid gedragen en heeft een ergonomische pasvorm wat de bewegingsvrijheid verbeterd. De kledins behandeld tegen vieze geuren en beschermt je tegen huidkanker door maar liefst 98% van de UV straling tegen te houden. Naast Pro Cool van Craft is de thermokleding van Falke uitermate geschikt voor warme omstandigheden.

Voorkomen van irritaties&schuurplekken

Door het zachte materiaal en de nauwe aansluiting op je huid, zorgt thermokleding voor het voorkomen van schuurplekken. Vooral tijdens warm weer wordt de kans op schuurplekken verhoogd. Dit is een zeer onaangenaam gevoel, wat niet snel te genezen is. Naast thermokleding is Bodyglide een middel wat, onder andere, schuurplekken helpt voorkomen. Zonnecrème of zalf zorgt meestal voor een vettige laag over de huid. Deze laag verstopt de poriën en verliest door transpiratie en/of schuren juist de beschermende werking. Body Glide daarentegen, bestaat uit natuurlijke plantenextracten die werken zonder een film op de huid achter te laten en zo verstopping van de poriën tegengaat. Het is bestand tegen transpiratievocht en is watervast. Het blijft schuurvast, zelfs bij langdurige belasting. Tevens geeft Body Glide geen vlekken op de kleding.

Met de juiste thermokleding en bescherming tegen schuurplekken wordt hardlopen zelfs nóg verslavender!