Tijdregistratie

Accuraat, Eenvoudig & Snelle Verwerking!

Het verkrijgen van nauwkeurige resultaten in een wedstrijdomgeving is vaak een hele uitdaging! Het is veelal lastig voor de organisatie om de startnummers te lezen door de bewegingen, de drukte en de weersomstandigheden. Vandaar dat een elektronisch tijdregistratiesysteem dé oplossing biedt.

RPG & Tijdregistratie

Sinds januari 2011 heeft Running Promotion Gelderland een eigen tijdregistratiesysteem. Wij werken met het IPICO Sports tijdregistratiesystee m. Het voordeel van dit systeem is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Het IPICO Sports tijdregistratiesysteem is al succesvol toegepast bij de London Marathon en zal gebruikt worden bij de Olympische Spelen van 2012. RPG biedt aantrekkelijke prijzen: gemiddeld 20% onder de prijzen van de reguliere tijdregistratie (bijvoorbeeld MyLaps, voorheen Championchip). Zo is elektronische tijdwaarneming ook toegankelijk voor de kleinere evenementen!

Running Promotion Gelderland, in samenwerking met Run2Day Arnhem/Nijmegen, heeft al een groot aantal wedstrijden/evenementen met succes voorzien van elektronische tijdwaarneming. Op deze manier hebben deelnemers veel meer inzicht in hun netto-tijden en wordt het imago van de evenementen versterkt. RPG heeft onder andere de elektronische tijdwaarneming verzorgd voor de Midzomerrun, de Bruggenloop en de Hoge Veluweloop. Daarnaast zal de tijdregistratie van diverse regionale en nationale evenementen (Vondelparkloop Amsterdam) voor onze rekening genomen worden. Er zijn zowel tags (chips) beschikbaar met Run2Day logo als algemene IPICO tags. werken met het IPICO Sports tijdregistratiesysteem. Het voordeel van dit systeem is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Het IPICO Sports tijdregistratiesysteem is al succesvol toegepast bij de London Marathon en zal gebruikt worden bij de Olympische Spelen van 2012. RPG biedt aantrekkelijke prijzen: gemiddeld 20% onder de prijzen van de reguliere tijdregistratie (bijvoorbeeld MyLaps, voorheen Championchip). Zo is elektronische tijdwaarneming ook toegankelijk voor de kleinere evenementen!

Naast de tijdregistratie kan RPG een finishfoto aanbieden van bijna iedere deelnemer (met een garantie van 80% van de deelnemers) en overige materialen zoals een start/finishboog.

Voordelen tijdregistratie via RPG

  • RPG kan een totaalconcept bieden: van inschrijving en verzending van startnummers tot aan verwerken van uitslagen op uitslagen.nl
  • Goedkoper dan reguliere tijdregistratie systemen (gemiddeld 20%)
  • Er wordt gebruik gemaakt van Dual Frequency technologie, waardoor het wegvallen van het signaal voorkomen wordt
  • Eenvoudige registratie van deelnemers door algemene chips. Er kan geen gebruik worden gemaakt van eigen chips, waardoor administratie gemakkelijker verloopt en deelnemers geen aanschafkosten hebben
  • Sparen van het milieu doordat de tags her te gebruiken zijn (ten opzichte van wegwerptags)

Hoe werkt het IPICO tijdregistratie systeem?

 

Het IPICO systeem bestaat uit drie basisonderdelen: een tag, een Antenna mat en een reader. De tag wordt op de schoen van de hardloper bevestigd. Wanneer de hardloper over de finish komt registreert de Antenna mat de tag en wordt er een signaal verzonden naar de reader. Deze slaat op haar beurt alle informatie op en zorgt voor een snelle verwerking van de tijden.

IPICO maakt gebruik van de gepatenteerde Dual Frequency technologie. Deze technologie gebruikt magnetische inductie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een laag frequentiesignaal en een hoog frequentiesignaal. Het hoge frequentiesignaal wordt gebruikt voor de communicatie tussen de mat en de tag. Het grootste voordeel van deze technologie is het feit dat deze ook geschikt is voor uitdagende omgevingen. Het wegvallen van het signaal wordt namelijk voorkomen. Daarnaast werkt de Dual Frequency technologie uitermate goed voor objecten met veel vocht (vloeistoffen), zoals het menselijk lichaam. Het is namelijk mogelijk om de tags door vloeistoffen heen te lezen. Tevens werkt IPICO uitstekend in alle weersomstandigheden.

Gebruik maken van het IPICO systeem?

Ben je geïnteresseerd in elektronische tijdwaarneming voor een evenement? Wij bieden zeer aantrekkelijke prijzen en kunnen een compleet pakket leveren (bijvoorbeeld registratie van deelnemers, verzending van startnummers en tags, tijdregistratie, etc.). Voor meer informatie kun je terecht bij Theo van Maanen (06-51678300).