Hoofd- en Handbescherming

Met de toenemende kou is het van belang om je handen en hoofd te beschermen. Veel warmte en energie verlaten je lichaam namelijk via je hoofd en handen. Let hierbij wel op dat je voor functioneel materiaal kiest, want je lichaam moet toch wat warmte kwijt.

ACC_Tor_1415_791890_30174_A_web

Wanneer je kiest voor een hele dichte stof blijft alle warmte op je lichaam en kan het lichaam, zelfs in de winter, oververhit raken, wat onder andere hoofdpijn veroorzaakt. Het tegenovergestelde is dat het materiaal juist nat wordt van de transpiratie wat, in het uiterste geval, kan leiden tot onderkoeling.

ACC_Tor_1415_10640_27100_A_web

Functioneel materiaal zorgt ervoor dat het lichaam niet te veel warmte verliest, maar ook niet te veel warmte vasthoudt. Voor je hoofd heb je de keuze uit een hoofdband of een muts. Een muts biedt in extreem koude omstandigheden meer bescherming dan een hoofdband. Voor je handen heb je uiteraard handschoenen. Deze zijn in vele soorten en maten te verkrijgen, van windstoppers tot thermohandschoenen. Zorg ervoor dat je handschoenen en een muts of hoofdband in de goede maat aanschaft, anders wordt het effect verminderd.