Veiligheidsproducten

In de wintermaanden is het nog steeds heerlijk om ´s avonds laat nog een rondje te gaan hardlopen of wandelen om even de stress van de dag eruit te lopen, of om gewoon ontspannen bezig te zijn. Nu is hardlopen of wandelen in het donker vaak gevaarlijk, omdat je als loper niet goed zichtbaar bent. De afgelopen jaren zijn er al vele ongelukken gebeurd (of net voorkomen), doordat automobilistenlopers over het hoofd hebben gezien. Om dit te voorkomen is het van groot belang om als loper zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Er zijn een aantal manieren waarop dit kan. Het beste is om deze manieren te combineren, om daarmee zo zichtbaar mogelijk te zijn. De veiligheidsproducten die op de markt zijn om jezelf zichtbaar te maken zijn:

Veiligheidshesje

Het veiligheidshesje van Runtec is uitgevoerd in de kleur felgeel en is, in combinatie met het reflecterende materiaal, uitermate veilig. Het hesje is aan beide zijkanten verstelbaar met een snelsluiter, zodat het draagcomfort verbeterd wordt.

Veiligheidslampje

Er bestaan veiligheidslampjes in alle soorten en maten. Van B-Lite is er een LED armband bestaande uit een armband met 4 lampjes die tot 300 meter zichtbaar is. Daarnaast zijn er van Saucony USB lights die op ieder kledingstuk bevestigd kunnen worden en oplaadbaar zijn. Van Nathan is er een armband met een veiligheidslicht rondom de arm, inclusief een zakje voor eventuele benodigdheden tijdens het hardlopen en een reflectiestrip rondom. Voor ieder wat wils dus!

Saucony ViziPro kleding

Deze ViZiPro lijn is gemaakt van felgekleurde oranje stoffen aangevuld met veel reflectiemateriaal rondom. De oranje kleur is uitgekozen op basis van gedegen onderzoek naar welke kleur het meest reflecteert. Naast hardloopkleding zijn er ook accessoires zoals handschoenen en mutsen verkrijgbaar met ViZiPro oranje accenten. Tevens zit er in de kleding een lampje. Naast ultieme zichtbaarheid, is de kleding uiteraard vocht- en temperatuurregulerend en ademend voor optimaal draagcomfort. Voor de dames is er nu de speciale ViziPro Pink lijn, felroze met veel reflecterend materiaal.

.

Adidas AdiViz kleding

Een collectie zichtbaarheidskleding met ‘Glow in the Dark’ elementen. De adiVIZ-lijn bestaat uit een complete outfit. Er is een jack, een vest, een shirt, een broek – voor zowel dames als heren – en er zijn bijpassende schoenen. Het Supernova High Beam-jack valt ook bij daglicht op door zijn intens kanariegele kleur en eenvoudige strakke lijnen. Belangrijk is de 3D pasvorm – adidas heeft hiervoor de term formotion gemunt – het jack is zo gesneden dat de schouders en mouwen altijd soepel de beweging van je lichaam volgen, zonder ook maar het geringste aan je bewegingsvrijheid af te doen.

Met een veiligheidshesje of veiligheidsjack ben je enkel zichtbaar wanneer er licht op je geschenen wordt. Vandaar dat het aan te raden is om dit uit te breiden met een veiligheidslampje. Met een veiligheidslampje ben je namelijk ook zichtbaar voor weggebruikers die geen licht gebruiken.