Bulgur met Falafel
Benodigdheden (2-3 personen)
- 300 gram Bulgur.
- 300 gram Bloemkoolrijst.
- 1 Bakje humus.
- 3 Vleestomaten.
- 1 Paprika.
- Kurkuma.
- Peper & Zout.
Aan de slag
- Kook de bulgur in ongeveer 8 minuten gaar.
- De bloemkoolrijst mag halverwege de kooktijd bij de bulgur gedaan worden en laat dit even nog 4 minuten meekoken.
- Snij de paprika en tomaat in kleine blokjes.
- Bak vervolgens de falafel in een pan voor ongeveer 5-6 minuten. Bak hierin nog even kort de stukjes paprika in mee.
- Giet de bloemkoolrijst en de bulgur af en kruid dit met peper, zout, knoflookpoeder en kurkuma.
- Meng de bloemkoolrijst en bulgur mix met de gebakken paprika, falafel en de koude stukjes tomaat.
- Verdeel een paar eetlepels humus over elke portie is genieten maar!
Eet smakelijk!
Tips
Een simpel maar voedzaam vegetarisch gerecht voor deze week! In plaats van bulgur kan je ook couscous gebruiken. Dit hoef je niet te koken maar hierbij giet je kokend water over de couscous totdat deze opgenomen is. Omdat de couscous een fijnere korrel heeft is dit sneller gaar.
Je kan er nog wat feta voor extra smaak aan toevoegen. Een paar stukjes perzik toevoegen aan het geheel is ook lekker.
Met de humus kan je ook kiezen voor de smaak die zelf het liefst hebt. Mocht je er toch geen vegetarische versie van willen maken gebruik dan een beetje gehakt of kip ipv de falafel.
Je kan de bulgur ook weg laten en het geheel als vulling voor een wrap gebruiken. Smeer de wrap eerst in met de humus en beleg het dan met de falafel, paprika, tomaat en bloemkoolrijst.