Tagliatelle met zalmfilet, broccoli en teryaki.
Benodigdheden
- 500 gram Tagliatelle.
- 2 Zalmfilets.
- 1 Broccoli.
- 250 ml Teryaki saus.
- 150 gram Cashewnoten.
- 50 gram Sesamzaadjes.
- Peper & Zout.
Aan de slag
- Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook hier vervolgens de tagliatelle in gaar.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en bak deze in een wokpan.
- Kruid ondertussen de zalmfilets met peper en zout en bak deze kort in een pan aan beide kanten mooi gaar en goudbruin.
- Voeg na enkele minuten de teryaki saus toe aan de broccoli en laat de saus even goed opwarmen.
- Giet de reeds gegaarde tagliatelle af en meng de broccoli/teryaki saus met de tagliatelle.
- Schep het in porties in een bakje en strooi een handje cashewnoten en een kleine beetje van de sesamzaadjes over het gerecht.
Eet smakelijk
Tips
Voor deze week een koolhydraatrijke maaltijd. Heerlijk, simpel en het staat snel op tafel. Met een portie zalm voldoe je ook weer aan 1 van de 2 dagen vis per week.
Je kan zalmfilet gebruiken maar een iets goedkoper stukje witvis is ook een prima keuze bij dit gerecht. Of gebruik garnalen i.p.v. een visfilet.
De tagliatelle is te vervangen voor dunnere noodles of spaghetti als je niet van die dikkere slierten houdt.