Gezonde(re) choco snack

Benodigdheden

– 250 gram pure chocolade (hoe puurder hoe beter).

– 75 tot 100 gram Amandelen (of andere ongezouten noten naar keuze).

– 150 tot 200 gram dadels (zonder pit).

– 2 tot 3 eetlepels kokosolie.

– (eventueel ander gedroogd fruit als extra vulling).

Aan de slag

– Snijdt de pure chocolade in kleine brokjes. Zet een pannetje kokend water op (met de deksel er af) en leg hierop een schaal met daarin de chocolade die je vervolgens laat smelten.

– Meng de eetlepels kokosolie met de dadels (zonder pit) in een blender of keukenmachine.

– Pak een ovenschaal (middelgroot) en giet hierin de helft van de gesmolten chocola. Zorg er voor dat de gehele schaal gelijkmatig bedekt is met chocolade.

– Snijdt de amandelen in grovere stukjes.

– Haal de vorm uit de vriezer en verdeel het dadelmengsel + de gesneden amandelen over de ovenschaal. Verdeel elke keer kleine strookjes van dit mengsel over de reeds hard geworden chocolade laag.

– Vervolgens mag het laatste deel van de gesmolten chocolade over de ovenschaal gelijkmatig verdeeld worden.

– Zet de schaal (afgedekt) voor ongeveer 15-20 minuutjes in de vriezer en je kan genieten.

– Snijdt het hard geworden geheel in kleine reepjes.

Eet smakelijk

Tips

Het is een lekkere en gezonde snack om je voldoende vulling te geven als tussendoortje. Ben voorzichtig want voordat je het weet eet je de gehele schaal leeg. Met dit tussendoortje is het snacken verantwoord.

Varieer in het soort noten. Gebruik eventueel meerdere soorten noten in deze snack. Om dit tussendoortje zo gezond als mogelijk te houden maak je het liefst gebruik van pure chocolade.

Gebruik in plaats van de dadels ander gedroogd fruit zoals, gedroogde stukjes abrikoos of pruim.