Kip ketjap

Benodigdheden (3-4 personen).

  • 500 gram Zilvervliesrijst.
  • 500 gram kipfilet.
  • 1 Komkommer.
  • 500 gram Snijbonen.
  • 100-125 ml ketjap.
  • 2 teentjes knoflook.
  • Paprikapoeder.
  • 1-2 eetlepels honing.
  • Peper & zout.
  • Zonnebloemolie.
Aan de slag
  • Kook de rijst gaar in ongeveer 8-10 minuten.
  • Snij de uiteinden van de boontjes en snij de bonen vervolgens in tweeën.
  • Kook de bonen kort voor ongeveer 5 minuten.
  • Hak de 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid de kip met een beetje paprikapoeder, peper en zout en bak de kip gaar in de pan waarin de knoflook reeds is aangefruit.
  • Voeg de reeds kort gekookte bonen toe aan de pan met de kip en wok deze even kort mee. Meng hierbij de ketjap en de honing en maak er een dikkere saus van.
  • Snij plakken van de komkommer met een kaasschaaf.
  • Giet de rijst af en maak gelijke porties van de rijst met wat saus en garneer met de geschaafde komkommer.
Eet smakelijk!
Tips
Een lekker herstelmaaltijd voor na je zware training. Aanvullen met voldoende koolhydraten en eiwitten is wat met deze maaltijd goed zal slagen. het is natuurlijk ook een goede maaltijd de dag voor een zware wedstrijd. Je kan dan eventueel ook de zilvervliesrijst vervangen voor witte rijst wat iets minder vezels bevat en iets minder zwaar op de maag ligt.

Voor de lekkere snack en iets vettere variant kan je er lekker wat kroepoek bij serveren. Voor de vegetarische versie kan je gebruik maken van tofu i.p.v. kip mocht je daar de voorkeur aan geven.