Gezonde(re) chocoballetjes.

Benodigdheden:

– 250 gram kokosrasp.

– 175 gram pure chocolade.

– 3 eetlepels honing.

– 2 eetlepels kokosolie.

– 1 eetlepel crème fraiche (light).

– 1 eetlepel cacaopoeder.

Aan de slag

– Meng de kokosrasp, creme fraiche, kokosolie en honing in een keukenmachine  totdat er een bal vormt.

– Maak met je handen kleinere bolletjes, en leg die aan aantal minuten in de vriezer om uit te laten harden.

– Smelt ondertussen de chocolade in een kom boven een pannetje kokend water.

– Haal de kokosbolletjes uit de vriezer, dip ze één voor één in de chocola, leg ze op een stukje bakpapier, strooi een beetje cacaopoeder over alles balletjes en laat ze uitharden in de koelkast.

Eet smakelijk!

Tips

Zie het recept van week 47 of 13 voor een alternatief van deze snack.

Gebruik het liefst pure chocolade om het recept zo gezond als mogelijk te houden en eventueel een light variant van de crème fraiche.

Voor een extra vullende variant, voeg je eventueel nog een beetje notenmix (gesneden) toe aan het geheel bij de eerste stap van het recept.

Strooi eventueel nog wat extra kokos i.p.v. cacaopoeder over de balletjes als de chocolade er net overheen gegoten is.