De klassieke Gazpacho (koude soep)

Benodigdheden

  • 450 gram tomaten.
  • 1/2 komkommer.
  • 1 Paprika.
  • Croutons.
  • 1 à 2 sneetjes (wit) brood.
  • Peper & zout.
  • 50 ml Olijfolie.

Aan de slag

  • Snij de tomaten en de helft van de hoeveelheid komkommer in stukken en mix dit in de blender. Voeg hier ook de olijfolie aan toe.
  • Snij de paprika in stukken en meng dit ook in de blender. Eventueel kan je de paprika nog even kort aanbakken in de grillpan en daarna mengen in de blender.
  • Meng ook het brood in de blender en meng tot de juiste dikte. Voeg eventueel nog een beetje water toe wanneer het te dik is.
  • Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Eet smakelijk!

Tips

Voor deze week een koud soep gerecht. Je kan er ook een lekkere variant met watermeloen / gewone meloen en komkommer van maken. Of komkommer in de hoeveelheid zoals de tomaten en dan met een avocado. Voeg er eventueel nog wat noten aan toe voor extra eiwitten en iets meer structuur in de soep.
Voeg er nog wat citroensap aan toe voor extra smaak of zelfs een scheutje witte wijn om het helemaal zomers te maken en de soep iets dunner te maken.