Boeren pannenkoek
Benodigdheden (2-3 personen).
- 1 pak volkoren pannenkoeken beslag.
- 3 eieren.
- 600 ml halfvolle melk.
- 1 zak Japanse roerbakgroente.
- 1 gerookte kipfilet.
- 100 gram walnoten.
- 75 ml crème fraiche.
Aan de slag
- Bak de pannenkoeken volgens recept.
- Bak in een andere pan de roerbakgroentes met een beetje olie in een wokpan.
- Snij de gerookte kip in kleine blokjes of smalle reepjes.
- Besmeer de pannenkoeken met een beetje crème fraiche, beleg de het vervolgens met de roerbakgroente en verdeel de walnoten en kipreepjes over een pannenkoek.
- Bak eventueel de kort gebakken roerbakgroentes mee tijdens het bakken van de pannenkoeken zodat de groentes er mooi in vast blijven zitten.
Eet smakelijk!
Tips
Het gerecht van deze week is makkelijk te gebruiken als lunch of diner en als snelle herstelmaaltijd na een pittige training. Het zit vol vitamines, eiwitten en koolhydraten of te herstellen van een sportieve dag.
Deze variant is gemaakt met roerbakgroentes maar een variant met fruit is ook erg lekker. Bijvoorbeeld met stukjes peer en rozijntjes die je mee kan bakken in het pannenkoekenbeslag.
Of vul / bak een pannenkoek met champignons, aubergine en tomaat. Voeg er eventueel nog wat zongedroogde tomaat of gebakken spekjes aan toe.
Kies eventueel voor het beslag voor een havermout variant. Maak dan gebruik van melk, banaan, een ei en havermout voor het beslag.