Meloen & Parmaham salade

Benodigdheden (2 personen).

  • 1 hele meloen (meloen naar keuze).
  • 2 avocado’s.
  • 1 pakje parma ham.
  • 75 gram pijnboompitten.
  • 1 zakje sla (rucola of gemengde salade).
  • Olijfolie.
  • Balsamico azijn.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Schil de meloen en hol deze uit. Snij de meloen vervolgens in blokjes.
  • Snij de avocado ook in blokjes en meng dit met de sla en meloen in een grote kom.
  • Verdeel de plakken Parma ham in kleine reepjes en verdeel dit over de kom met meloen, avocado en sla.
  • Breng het geheel op smaak met een beetje olijfolie, peper, zout en een scheutje balsamicoazijn.
  • Rooster de pijnboompitten even kort in de pan en verdeel deze vervolgens over de salade.

Eet smakelijk!

Tips

Voor deze week een lekkere zomerse salade. Zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht te gebruiken. Het is ook heerlijk bij een borrelplank.

Het type ham dat je serveert bij dit gerecht is naar keuze. Voorkeur heeft een wat meer gerookte ham. Serrano ham is bijvoorbeeld ook een goede optie in plaats van Parma ham.
In plaats meloen is deze salade ook erg lekker met mango.
Breng de salade eventueel nog extra op smaak met een scheutje honing. Serveer er eventueel nog een lekker afgebakken broodje bij.