Pasta salade met spinazie en gerookte kip.

Benodigdheden (2-3 personen)

  • 500 gram macaroni (volkoren).
  • 500 gram bladspinazie.
  • 250 gram doperwten (diepvries).
  • 300 gram gerookte kipfilet.
  • 1/2 komkommer.
  • 1 gekookt eitje.
  • 150 gram geitenkaas.
  • 150 gram walnoten.
  • 1 Avocado.
  • 200 ml yoghurtdressing.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Kook de macaroni in een paar minuten gaar. Giet het af nadat het gaar gekookt, giet er een beetje olijfolie bij en meng dit goed. Laat dit vervolgens even afkoelen.
  • Bak de bladspinazie in een wokpan en laat het slinken. Breng de spinazie een beetje op smaak met peper & zout. Laat ook de spinazie even afkoelen.
  • Breng de doperwten over in een kom en schenk hier warm water bij tot de erwten onder water staan. Plaatst de kom in de magnetron voor ongeveer 30-45 seconden zodat de erwten ontdooien.
  • Kook het eitje in ongeveer 8 minuten gaar. Laat deze vervolgens even afkoelen en snijdt deze dan in kleine stukjes.
  • Snij de gerookte kipfilet, komkommer, avocado en geitenkaas in kleine stukjes / blokjes.
  • Meng de macaroni met de gesneden producten.
  • Voeg als laatste de yoghurtdressing en de walnoten toe aan de pastasalade.

Eet smakelijk

Tips

Voor het menu van deze week een makkelijke pasta salade. Op de warme dagen heb je nooit zoveel zin om uitgebreid te koken. Daarom deze pasta salade die lekker snel op tafel staat. Kies je pasta naar keuze (penne, tagliatelle, fusili etc.).

Gebruik eventueel in plaats van de yoghurtdressing groene of rode pesto. Bak er dan ook nog wat pijnboompitten bij in een grillpan en voeg deze als laatste toe.