Italiaanse broodsalade

Benodigdheden

  • 1 Ciabatta brood.
  • 150 gram tomaatjes.
  • 150 gram perzik.
  • 1 Zak ijsbergsla.
  • 1 Bol mozzarella.
  • 150 gram zongedroogde tomaat.
  • 100 gram parmezaanse kaas.
  • Olijfolie.
  • Balsamico azijn.
  • Peper & Zout.

Aan de slag

  • Bak de ciabatta af in de oven volgens receptuur.
  • Snij de tomaatjes, mozzarella, perzik en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Meng dit met de ijsbergsla en een paar eetlepels olijfolie en balsamico azijn.
  • Snij het brood in kleine blokjes en en verdeel deze over de salade.

Eet smakelijk!

Tips

Voor het menu van deze week een Italiaanse broodsalade (Panzanella). Een lekker koud gerecht voor de echt hete dagen deze zomer. Zorg ervoor dat het brood stevig is zodat het niet meteen slap wordt als het in de salade zit.

De vulling is geheel naar keuze. Kies voor een variatie van verschillende soorten groenten en fruit.