Ontbijttaart
Benodigdheden
- 250 gram havermout.
- 200 gram Griekse yoghurt.
- 120 gram roomboter (gesmolten).
- Citroenrasp (van een halve citroen).
- 1 Banaan.
- 2 handjes blauwe bessen.
- 1 handje bramen.
- 2-3 theelepels kaneel.
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Mix de havermout in een keukenmachine fijn.
- Meng de fijngemalen havermout met 120 gram gesmolten roomboter, citroenrasp en kaneel in een kom en maak er een mooi deeg van.
- Bedek een bakvorm (ingevet met boter) met het deeg over de bodem en 1 – 1,5 cm hoog tegen de rand.
- Bak de bodem in de oven voor ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
- Laat de bodem afkoelen na het bakken.
- Snij de banaan in stukjes en meng deze in een bakje met daarin de Griekse Yoghurt. Verdeel dit mengsel over de havermout bodem.
- Verdeel als laatste de blauwe bessen en bramen over de taart en genieten maar!
Eet smakelijk!
Tips
Voor deze week een lekkere ontbijttaart die toch een stukje gezonder is dan de gemiddelde taart. Het geeft je voor langere tijd een verzadigd gevoel door de Griekse Yoghurt / havermout combinatie.
De basis blijft de bodem van havermout. De vulling met de yoghurt kan met kwark of met Griekse yoghurt. Als het maar wat dikker is zodat het op zijn plek blijft wanneer je een stukje aansnijdt.
Vervolgens kan je de topping naar eigen voorkeur invullen. Beleg het met stukjes fruit welke jij het lekkerst vindt en strooi eventueel nog een beetje honing over de taart.