Gevulde champignons (3 varianten)
Benodigdheden (variant 1).
– 4 / 6 grote champignons.
– 1 uitje (aanfruiten in de pan).
– 50 gram verse spinazie (kort in de wok om te laten slinken samen met de ui).
– 100 gram geitenkaas (in blokjes gesneden).
– Peper & zout.
Benodigdheden (variant 2).
– 4 / 6 grote champignons.
– 1 uitje (aanfruiten in de pan).
– 1 bol mozzarella (in kleine blokjes gesneden).
– 2 eetlepels groene pesto.
– 75 gram walnoten (grof gesneden).
– Peper & zout.
Benodigdheden (variant 3).
– 4 / 6 grote champignons.
– 1 uitje (aanfruiten in de pan).
– 1/2 courgette (in kleine blokjes gesneden en even in de wok bakken samen met de ui).
– 1 rode paprika (in kleine blokjes gesneden en even kort in de wok bakken samen met de ui).
– 50 tot 75 gram parmezaanse kaas.
– Peper & zout.
Aan de slag
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de champignons even goed schoon van te voren.
– Snij het midden uit de champignons zodat ze mooi zijn uitgehold en ze goed gevuld kunnen worden.
– Snij een uitje fijn en fruit deze even kort aan.
– Per variant verschilt deze stap. (Achter de ingrediënten staat wat je er mee kan doen), (bijvoorbeeld kort bakken van de groentes).
– Zet de champignons op een bakplaat met hierop een stukje bakpapier.
– Vul de champignons met de juiste vulling per variant.
– Breng het nog een beetje op smaak met peper & zout.
– Druppel een beetje olijfolie over elke gevulde champignon.
– Bak het geheel af in de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten.
Eet smakelijk
Tips
Deze week 3 varianten op de gevulde champignons. Er zijn heel veel mogelijkheden voor dit recept. Gebruik als basis de champignons, ui, peper & zout.
Wissel af in verschillende soorten kazen zoals geitenkaas, féta, geraspte kaas of ricotta.
Gebruik je eigen fantasie bij dit gerecht. Het is zowel als een voorgerecht of als hoofdgerecht te gebruiken.
Maak eventueel een lekkere visvariant met zalm en pijnboompitjes waarbij je de zalm in kleine stukjes rauw in de champignons legt en in de oven gaar bakt.