Macaroni met champignons, snijbonen en witvis.

Benodigdheden (2-3 personen).

  • 2 witvis filets (kabeljauw).
  • 300 gram macaroni.
  • 150 gram champignons.
  • 200 gram snijbonen.
  • 1 blikje maïs (klein).
  • 1/2 courgette.
  • 100 gram tomaatjes.
  • 1 bakje zuivelspread.
  • Peper & zout.
  • Zonnebloemolie.

Aan de slag

  • Kook de macaroni in voldoende water gaar.
  • Snij ondertussen de champignons, tomaatjes en courgette in kleine blokjes.
  • Voeg de gesneden groentes samen met de snijbonen en maïs toe aan een wokpan met daarin een beetje zonnebloemolie. Bak de groentes een minuut of 5 op middelhoog vuur.
  • Meng na het wokken de inhoud van het bakje zuivelspread met de groentes. Voeg hier peper en zout aan toe naar smaak (proef even goed tussendoor).
  • Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de pan met de groentes. Eventueel nog een laatste beetje peper en zout mocht het geheel nog niet voldoende op smaak zijn.
  • Bak als laatste de vis (vooraf even kruiden met peper, zout en knoflookpoeder) kort in de pan met een beetje zonnebloemolie. Bak de vis 1 à 2 minuten per kant afhankelijk van de dikte van de filets.

Eet smakelijk!

Tips

Een simpel gerecht voor deze week. Het staat binnen 20 minuutjes op tafel en geeft je toch voldoende energie. Een mooi gerecht voor na een zwaardere training om je koolhydraten weer aan te vullen.

De vis kan apart als filet worden gebakken maar het is ook erg lekker om het na het bakken in snippertjes toe te voegen aan de macaroni en er volledig door te mixen. Gebruik eventueel een zalmfilet i.p.v. een kabeljauw filet.

Je kan kruidenkaas gebruiken om er voldoende smaak aan te geven. Of gebruik crème fràiche i.c.m. meerdere kruiden zoals knoflookpoeder, oregano en/of een beetje paprikapoeder.