Marijke van Maanen

Marijke van Maanen is mede-eigenaar van Run2Day Nijmegen en zeer nauw betrokken bij de zaak. Zij heeft zelf al jaren loopervaring en adviseert lopers en wandelaars graag! Naast verkoopadviseuze neemt zij de administratieve kant van de winkel op zich. 

Wie is Marijke?
Ik ben geboren op 25 maart 1955 in Barneveld. Hier woon ik nog steeds! Ik ben een sportieve vrouw die niet graag stilzit. Ik ben getrouwd met Theo en heb een dochter Leonie en schoonzoon Bart.

Waarom vind je het leuk om bij Run2Day te werken?
Hardlopen is een grote passie van me geworden toen ik op 45-jarige leeftijd begonnen ben met hardlopen. Mijn man Theo heeft mij indertijd met het hardloopvirus aangestoken. Hierdoor was de beslissing om Run2Day Arnhem over te nemen in 2003 snel genomen. Het leuke om bij Run2Day te werken is het nauwe contact met klanten. Je hebt echt de mogelijkheid om een klant optimaal te adviseren, om daarmee het hardlopen of wandelen nóg leuker te maken.

Hoe vind je de overgang van Arnhem naar Nijmegen?*
Run2Day Nijmegen biedt weer een nieuwe uitdaging! Andere klanten, een echte hardloopstad en een ontzettend mooie locatie van de winkel!

*Marijke van Maanen was tot voor kort geheel werkzaam bij Run2Day Arnhem en heeft, sinds de overname, de overstap gemaakt naar Run2Day Nijmegen.

Wat doe je naast werken bij Run2Day?
Naast het werk bij Run2Day besteed ik graag tijd aan mijn gezin! Verder vind ik het heerlijk om een lange wandeling te maken of om te fietsen.

Welke sporten beoefen je en hoe vaak?
Ik heb altijd hardgelopen, maar door slijtage aan mijn knie is dat helaas niet meer mogelijk. Vandaar dat ik mijzelf een nieuw doel heb gesteld: het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse. Hiervoor ben ik volop in training en wandel ik zo’n drie keer per week. Daarnaast vind ik het heerlijk om, met mooi weer, op de fiets te stappen en een lange tocht te maken.

Wanneer ontdekte je dat je hardlopen leuk vond?
Mijn man deed al jaren aan hardlopen. Toen mijn dochter wat ouder werd wilde ik ook iets meer aan sport gaan doen. Op dat moment besloot ik om mee te gaan doen bij Run2DayRunners Barneveld op de dinsdagavond. Daarnaast liep ik vaak met een vriendin samen, om zo sportief bezig te zijn en tegelijkertijd bij te praten! Eigenlijk is hardlopen al vrij snel nadat ik begonnen was een verslaving geworden.

Welke afstanden loop je het liefst?
Ik liep altijd het liefst tussen de 8 en 15 kilometer. Wanneer ik een lange wandeling maak loop ik het liefst tussen de 20 en 30 kilometer.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik hield nooit zo van het lopen van wedstrijden; die prestatiedrang. Ik heb af en toe wel een wedstrijd gelopen en bereidde mij dan als volgt voor: De avond van tevoren zorgde ik dat al mijn spullen al klaarlagen voor de volgende dag, zodat ik niets kon vergeten. Op de ochtend zelf ontbeet ik goed, meestal met een boterham met pindakaas. Net voor de wedstrijd liep ik een ronde in en deed wat oefeningen, zodat ik goed warm was.

Wat is je ultieme doel?
Een ultiem doel met hardlopen heb ik niet meer, maar mijn doel is nu om de Nijmeegse Vierdaagse uit te lopen! Tot voor kort heb ik me nooit de tijd ervoor gegund, maar toch wil ik dit jaar mijn doel realiseren.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik hoop dat ik met andere lopers of wandelaars mijn ervaringen kan delen, om ze zo verder te stimuleren en motiveren.