Nu we met z’n allen zo veel als mogelijk thuis moeten blijven is het belangrijk om toch voldoende te blijven bewegen.
Juist nu probeer ik mijn lichaam die stemmingsverbeteraars aan te laten maken, zodat ik tijdelijk afgeleid ben van de vele negatieve berichten.

Aan het einde van een (werk)dag vind ik het heerlijk om even mijn hoofd leeg te kunnen maken. Al is het alleen maar om straks niet kilo’s zwaarder deze periode uit te komen omdat ik (te)veel binnen zit.
Blijven sporten verbeterd de natuurlijke weerstand en is op dit moment de enige afweer die we hebben tegen het Coronavirus.

Zelf maak ik de laatste weken ivm blessures aan mijn voet en achillespees (helaas, maar geluk bij een ongeluk i.v.m. afgelastte evenementen) meer fiets dan loopkilometers. Hierin kan ik mijn dagelijkse energieoverschot gelukkig meer dan kwijt, wat geen straf is met de weersomstandigheden van de afgelopen weken.

Gelukkig zijn er verschillende leuke sportieve initiatieven in deze onzekere tijden.
Zo zijn er een aantal atleten creatief geweest om met behulp van Strava een wedstrijdje te organiseren.
Op 25 april tussen 00:00-23:59 uur loop je solo een ronde van 5 km ergens in Nederland. Na het uploaden van deze ronde wordt er een klassement opgemaakt en kan je je meten met je trainingsmaatjes.
D.m.v. dit soort initiatieven kunnen we toch een mooi doel in het vooruitzicht houden.

Mijn doel voor de komende maanden is fit blijven en op een rustige manier de kilometers uitbouwen richting mijn grote najaarsdoel: De Jungfrau Marathon!
Laten we hopen dat tegen die tijd de rust in Nederland en de rest van de wereld weer enigszins is wedergekeerd en we weer gezamenlijk als Run2day Racingteam toe kunnen werken naar nieuwe sportieve doelen.

Voor nu, blijf hardlopen maar doe alles met mate, niet met maten:)

Wouter Dilling

#loopverstandigenluisternaarjelichaam
#staystrong #staysafe

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, wolk, lucht, berg, buiten en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, lucht, wolk, zonnebril, buiten en natuur